Andorides a l'actualitat

"No pots anar per aquí, aquesta és la part d'humans."

"¿Per què no em vas dir que ets un androide? No t'hauria agafat ni en somnis, d'haver-ho sabut."

"Però apartat, ¿que no veus que estic passant per aquí?"

"Tant de bo no ús haguessin creat, a vosaltres els androides."

"No saps els pesats que sou, tio. Ara que ja no serviu per a res, us podrien matar."

Sí, als humans mai els hi hem agradat, els androides. Bé, això no és del tot veritat, hi va haver una temporada en la qual si vam agradar: Quan encara no érem capaços de sentir. En aquells temps ens utilitzaven per a tot: fregar, escombrar, treure la pols, fer el menjar... Però això ho feien perquè, tot i ser molt intel·ligents per algunes coses, érem molt ximples per altres. Com no teníem la capacitat de sentir, de decidir, podien fer amb nosaltres el que volguessin. Ara ja pensem, ja els hem manat a prendre pel cul.

Ai, que se m'havia oblidat: Jo no venia a explicar història androide ni res per l'estil, al contrari, jo venia perquè volien que expliques una mica com és el dia a dia d'un ésser com jo.

Doncs mira, els androides vivim en ciutats mixtes. Tot i que hi ha ciutats en les quals només poden viure humans, no hi ha ciutats en les quals només puguin viure androides. No hem estat capaços de frenar als humans, són més i amb molta més experiència. A veure, que em torno a anar del tema. És que, com sabreu, el present està massa influenciat pel passat.

Les ciutats mixtes estan dividides en zones d'androides i zones d'humans. Avui només parlarem de les d'androides. No tenim cap instal·lació pròpia, els hospitals i centres de programació són propietat dels humans. Els hospitals no es fan servir com a les zones humanes, sinó que serveixen per a reparar problemes físics del nostre sistema. Els centres de programació, en canvi, són com les escoles humanes. Allà ens donen les nostres especialitats i ens programen per a poder absorbir la informació necessària. A part d'això, només hi podreu trobar supermercats, a les zones d'androides. Com haureu pogut deduir, la zona androide suposa un espai molt més petit que la humana, dins de la ciutat.

La veritat és que no sé per què ens segueixen creant. La població androide continua creixent, tot i ja haver-hi els servidors necessaris com per a recaptar tota la informació que es vol preservar a llarg termini.

Crec que això és tot el que havia d'explicar. Jo soc un dels pocs androides privilegiats que han tingut l'oportunitat de fer alguna cosa que realment els hi agrada: Ensenyar el dia a dia androide als humans com vosaltres que encara conserven la curiositat i les ganes d'arribar a un món en el qual totes dues espècies, la natural i la creada, puguin conviure en pau.

Moltes gràcies per escoltar-me. Em quedaré per aquí per a rebre preguntes i contestar a qualsevol comentari o dubte que pugueu tenir.
  • Hits: 43