Pols

-Pare! Em podries ajudar amb aquest treball siusplau?
-Matèria?
-Ciències, òbviament… No és just que estudiem matèries que no tenen res a veure amb el que volem fer, i a sobre si ens baixa la nota!
-Va, segur que no és tan difícil Ada...
-Això ho dius només perquè a tu t’encanten les ciències!
-Va dona, què dius?
-Ja, és clar. Per això les meves germanes es diuen Marie, Rosalind, Gertrude i Barbara! Si hagués nascut noi, m’haurieu dit Albert, Isaac o Stephen!? Ja n’estic farta de les ciències!

L’Ada va abandonar el menjador ofuscada i es va estirar al llit enfadada amb la ciència i amb tots els professors que donàven aquell maleïda assignatura.
El seu pare va entrar a l’habitació, i amb paciència va esbrinar que el problema de la seva filla era de densitats. Entusiasmat, va començar a explicar-li tot el que sabia de la densitat, la massa i el volum, sense adonar-se de que l’Ada no l’escoltava, ja que tenia la mirada més enllà d’ell, fixa en el seu llibre. Havia estat de la seva besàvia, i aquesta el va heretar de la seva, que havia viscut a la Terra. Era un dels pocs que quedaven en tot l’Univers, però a ningú semblava importar-li.

-Ho has entès? Aquesta és la manera més fàcil, però si vols t’explico l’altra…
-No! - va dir l’Ada ràpidament, tornant dels seus pensaments, -Ja està, gràcies.
Quan el seu pare va sortir de la cambra, l’Ada va agafar el llibre, com feia tantes vegades, i va passar la seva mà pel llom. Tenia pols. Aquest fet la tenia intrigada desde feia temps, perquè cap altre objecte de la casa agafava pols. Va anar observant tot el llibre, pàgina per pàgina, i, de sobte, al seu dit hi va sortir una taca vermella. Era sang, s’havia tallat amb una fulla. Definitivament, aquell objecte era molt estrany per a ella, i va voler investigar-lo més a fons. I el va posar l’analitzador.
Quina història hi havia darrere d’aquell llibre? Per on havia passat? Per què agafava pols? Quin material era aquell, tan fràgil però afilat?...
  • Hits: 212

ESCOLA D'ESCRIPTURA

EUSKAL ETXEA

AEELG

EDITORIAL GALAXIA

METODE

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

EL HUYAR

AELC

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

IDATZEN

EFERVESCENCIA