Memòria històrica

Memòria Històrica
És increïble que hagi oblidat tantes coses. He utilitzat el meu cos durant cinquanta any i ara el seu record s’ha tornat inconsistent.
Tenia mans i peus, això segur, però no recordo per què servien. A dalt hi havia el cap que servia per pensar, que és el que faig ara. Per tant de cap n’he de tenir. Qui sap si és l’única cosa que em queda.
Tenia ulls plens de colors. Però ara tot es fosc. I silent. No fa fred ni calor, aquí. No tinc gana ni set. Ah! I a sobre el cap tenia una bona tofa de cabell, jo. Però per què servia?
Tinc el pressentiment que no estic sol. I si crido?
—Hola? Què hi ha algú?
—Benvingut al SECI, senyor 1-O 2017/E.
—Què? Com m’ha dit?
—Vostè és la consciència 1-O 2017/E.
—Això soc, jo?
—Correcte. El número ressonava de manera insistent quan vam atrapar la seva consciència a l’espai. La lletra E li han posat els enginyers de memòria històrica. Fa referència a Europa, un continent del planeta Terra abans de l’explosió solar.
—Europa? Sí, em sona. Jo soc d’Europa?
—Del sud d’Europa. L’anàlisi de la seva energia ha determinat que procedeix del sud d’Europa. Recorda alguna cosa més? Les seves memòries serien de gran ajuda pel fons documental del SECI.
—No recordo res. Veurà, jo... jo vinc d’un silenci, sap? Un silenci antic i molt llarg.
—Correcte.
—I on diu que soc ara?
—Al SECI, Santuari Ètnic de la Confederació Interplanetària.
—Santuari ètnic? Vol dir una mena de reserva d’indis, però amb energies humanes?
—Les humanes només són una petita part, senyor. El SECI és un arxiu històric de consciències universals que van existir a diferents planetes de la galàxia.
—Vostè és una màquina, oi?
—Soc el seu assistent personal ZAK-140 d’última generació, senyor 1-O. He estat programat per comunicar en la seva freqüència i posar-me al seu servei. Hem esperat molt de temps a que despertés i estic content de donar-li la benvinguda al SECI, concretament al Sector de Revolucions Perdudes. Els estudiosos també estaran contents d’haver activat l’arxiu dorment 1-O 2017/E.
—No tinc cos?
—No, senyor. Només un arxiu energètic de memòria històrica.
—...nyiiic, nyiiic
—Sento un soroll.
—És una interferència antiga que l’acompanya. La detectem en el seu arxiu des del principi.
—Em molesta una mica.
—Els nostres analistes pensen que es tracta d’una identitat d’origen idèntic al seu. Una mena de consciència aliena que mira d’entrar al nostre banc de dades. Ara que vostè és despert, potser serà més fàcil aïllar-la, senyor 1-O.
—També sento altres presències prop meu.
—Són els seus companys de sector. L’hem situat entre Vang Pao, el líder vietnamita de l’ètnia hmong esclafat per la dictadura de Ho Chi Min, i l’afganesa feminista Anahita Ratzebad, lapidada pels talibans
—Tot revolucions fracassades, és clar.
—Tots han estat seleccionats i classificats pel SECI, senyor 1-O. Són importants per la història de la galàxia.
—I jo a quina revolució pertanyo?
—Treballem per saber-ho, senyor. Quan la seva energia va ser capturada ressonava un eco que deia: El Govern i jo mateix proposem que el Parlament suspengui els efectes de la declaració d'independència per...
—No em sona gens.
—Els processadors iteratius no ha trobat encara cap indici de revolució al sud del seu continent, ni perduda ni guanyada. Per això esperem que vostè ara recuperi records i ens ajudi a reconstruir la història.
—Home jo, pobre de mi, què vol què li digui?
—nyiiic, nyiiic, jo soc... jo soc bo... jo soc bona...
—Pesadeta aquesta interferència. Escolta’m ZAK, puc dir-te ZAK, oi? I en venen gaires d’historiadors a consultar el meu arxiu?
—Cap en els últims tres mil anys terrestres, senyor. El sistema solar te poc interès històric. S’estudien més els reptiloides de Ganimedes, rebels victoriosos que van governar durant vuit mil·lennis aquell satèl·lit de Júpiter. Les revolucions guanyades tenen més demanda... si el senyor m’ho permet.
—Sí, sí és clar, Zak. Hi ha confiança.
—nyiiic, nyiiic, jo soc bona persona, diguem-ne. Taula de negociació, diguem-ne. Nyiiic, nyiiic. Mai no vam prometre un estat, diguem-ne.
—Déu meu! Sé qui és!
—La interferència, senyor?
—Sí, sento que vol entrar en el meu arxiu energètic. No l’hi permetis, Zak! És una consciència calba, grassa, amb una parpella caiguda, amb mans rabassudes... i no calla mai!
—Aquesta informació és important, senyor. La comunicaré immediatament als nostres enginyers perquè l’ubiquin al seu arxiu.
—No! Al meu arxiu, no! Que l’eliminin! És un virus galàctic, l’obra d’un hacker demoníac! Infectarà tot el sistema!
—Però ve del seu continent, senyor. No la vol prop seu?
—No! Poseu-lo a l’arxiu de la feminista afganesa. O, millor encara, amb els talibans!
—Incorrecte, senyor, el sistema dona error de classificació.
—Doncs classifiqueu-lo amb els reptiloides! Sí, és un reptiloide molt perillós! Envieu-lo a Ganimedes!


  • Hits: 106