INTERFERÈNCIA NEURONAL TAQUIÒNICA

Còmodament assegut a la seva butaca blanca, impol·luta, decididament extraterrestre, l’alienígena observa satisfet la seva última troballa.

Oh, sí! des de l’extrem del majestuós amplificador de gravitons, l’eina més potent d’observació en aquest costat de la galàxia, la boleta blava i verda es veu fràgil, indefensa, ingènua. Les dues boques de l’ésser -massa abobinable per a descriure’l en profunditat-, s’uneixen en un somriure que, d’haver sigut tan alienígena com ell, hauries qualificat de sinistre.

Així de satisfet està, doncs, l’extraterrestre.

L’ésser s’alça en la blancor de la sala i repassa els últims informes amb les fines puntes dels gruixuts tentacles. Ha estat de sort: no hi ha vida intel·ligent al planeta blau. Peixos al mar; ocells a l’aire; plantes a terra... Hi ha dofins, però no seran una amenaça: tothom sap que abandonen els planetes just abans que comenci la gresca.

Hi ha uns micos infraintel·ligents força molestos, això sí. Han construït algunes coses: cabanes, camins, ferralla en òrbita baixa… però es multipliquen com conills i això pot ser un problema. No, els conills no són un problema, son un bon aperitiu, però els micos -“humans” es fan dir- decididament sobren. L’alienígena posa els tres cervells a pensar en una forma eficient, neta i cruel de treure-se’ls de sobre.

Vejam, robots gegants amb rajos d’antimatèria? no, fa temps es va filtrar la contrassenya pel canal hiperspectral i ja tothom sap les tres paraules. Atac ecològic que acabi amb els oceans? va funcionar força bé a Barsoom, però al final la cosa no va acabar com s’esperava. I, a més, en aquest camp ja hi ha un atac en marxa. O això creu l’alienígena, que s’està quedant sense opcions.

De sobte, ZAS! una idea li ve a la ment. És una idea genial, brillant, pura i simple com un estel acabat d’encendre. Una idea que demostra, de forma concloent, que hi ha una dona a la sala.

D’acord, crec que això requereix d’una breu digressió: dels quatre gèneres existents en aquesta espècie extraterrestre, el netament femení és l’únic completament invisible. I també és cent vegades més intel·ligent que el següent, que està lluny de ser el netament masculí. I així és com les dones dominen la galàxia, a base de posar idees als caps dels homes, que es consideren molt espavilats i qui dia passa, any empeny.

Però tornem a la idea genial. En el tercer cervell de l’alienígena hi apareix una solució, clara com la llum de l’alba: interferència neuronal taquiònica. Ooooooh, el segon cervell baveja, literalment, d'emoció. Veu les possibilitats, i són infinites! crear una raça de súper micos que dominin el món i preparin l’arribada de la invasió des de dins. I a sobre, a distància! res de monolits vintage, antigualles rupestres, tecnologia neurotrònica d'última generació! "Sóc un geni" diu el primer cervell, i l'ésser se sent enganyadament poderós per un instant.

En un tres i no res, codifica el missatge. Els tentacles volen sobre la consola i la interferència neuronal taquiònica queda enllestida. Només cal trobar l’especimen adequat, aquell amb les majors aptituds. El súper home ha de ser triat amb la màxima cura, el mínim error pot resultar en desastre.

Ja el té! l’extraterrestre saltaria de joia si la seva enorme massa amorfa li ho permetés. Calibra amb precisió el canó de taquioplasma, el raig suprarelativista ha de ser precís i compensar els efectes de difracció gravitònics de forats negres i supernoves. Ja gairebé està: tres segons; dos segons; un segon…

Estripant l’espai i el temps, un missatge de perdició vola rabent cap a una galàxia, un Sol, un planeta blau-verdós, un tros de terra enjardinat, una finestra de vidres gruixuts, un home cofoi... que es converteix, en un instant, en molt més que un home.

El súper home mira el seu voltant. S’aixuga una perla de suor del front, s’escura la gola i, amb la veu segura de qui se sap millor i alçant un dit acusador, diu:

“You are fake neeews!”.
  • Hits: 26

ESCOLA D'ESCRIPTURA

EUSKAL ETXEA

AEELG

EDITORIAL GALAXIA

METODE

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

EL HUYAR

AELC

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

IDATZEN