TOT ATAC TÉ LES SEVES CONSEQÜÈNCIES

Avui fa 76 anys que va haver un abans i un després en la història, concretament a Hiroshima i Nagasaki. Els bombardejos estatunidencs sobre les dues ciutats japoneses van causar el fi de la Segona Guerra Mundial provocant desgraciadament una estimació de 246.000 morts. La bomba nuclear "Little Boy", responsable de la destrucció del 70% d'Hiroshima, va ser construïda amb urani-235, l'únic isòtop natural fissible de l'urani. La detonació va provocar una explosió equivalent a 16 quilotones de TNT. La bomba "Fat Man" llançada sobre Nagasaki es va fabricar principalment amb plutoni-239, un element sintètic. L'impacte d'aquesta va ser menor, ja que va causar la destrucció d'un 40% de la ciutat amb una detonació equivalent a 21 quilotones de TNT. Aquests atacs han estat les primeres, i fins ara úniques bombes nuclears utilitzades contra civils. Després d'aquest esdeveniment es van desprendre unes partícules desconegudes que fins quasi seixanta anys després ningú va donar importància.
Després de cinc anys fent diverses recerques científiques als laboratoris d'investigació més importants com el CERN (Centre Europeu per la Investigació Nuclear) i el JINR (Joint Institute for Nuclear Research) han fet diverses hipòtesis sobre el misteri d'aquestes partícules que les relacionaven amb l'aparició de criatures no pròpies del món actual. Aquestes criatures estan patint unes mutacions genètiques que fan que la descendència de la fauna sigui més semblant a la prehistòrica.
Fa poc més d'un any es va denunciar l'atac per part d'animals cap a uns excursionistes. Segons les ferides de les víctimes i el que ens van explicar els testimonis, demostraven que no eren pròpies de la fauna de la zona, ja que les mandíbules dels ossos i llops que tots coneixem no concordaven amb les marques dels agressius animals que els van atacar. La descripció exhaustiva que van fer sobre els estranys éssers, deien que la mandíbula de les bèsties era més gran de l'usual, amb una vintena més de dents i els seus ullals eren extremadament afilats i llargs.
Els atacs anaven augmentant fins al punt de provocar morts. Actualment s'està veient com aquestes bèsties apareixent en les fosques nits de la ciutat, però això no indica que pròximament no s'acostumin a passejar-se de dia. Aquesta possible amenaça està fent que el govern del Japó es plantegi aplicar mesures de seguretat.
A partir d'aquesta denúncia van anar apareixent casos similars al del primer avís i tots mantenien una relació amb la inusual fauna que demostrava ser similar a la de fa milers d'anys, més o menys cap a l'època dels dinosaures. Aquesta mutació genètica es creu que podria ser provocada per la forta radiació de les bombes nuclears, com van suposar els investigadors. La fusió dels components químics que van desprendre els explosius amb el material genètic dels animals estan provocant aquestes mutacions.
El govern dels Estats Units va ocultar les primeres morts i va desmentir les hipòtesis dels investigadors japonesos, ja que eren conscients de les moltes conseqüències que ha portat que llencessin les bombes del 1945.
Vist que hem estat quasi sis dècades sense adonar-nos de l'impacte d'aquests elements sobre la vida animal, qui diu que en un futur les mutacions no afectin també als éssers humans.
  • Visto: 7