FAQ

Preguntes freqüents
Qué ès Inspiraciència?
Un concurs de relats d’inspiració científica. Les narracions són curtes, de fins a 800 paraules. La temàtica és lliure, amb l’únic requisit que la ciència hi ha de ser present, sigui com a argument principal o secundari.
Qui hi pot participar?
El concurs està obert qualsevol persona, a partir de 12 anys, que vulgui presentar un relat original inspirat en una temàtica científica.
Quantes categories hi ha?
Hi ha dues categories: adult (a partir de 18 anys) i jove (entre 12 i 17 anys). La data de naixement serveix per a assignar la categoria, prenent com a referència l’edat que es té quan s’acaba el termini de presentació de relats.
Com hi puc participar?
En primer lloc, t’has registrar omplint el formulari que trobaràs a l’apartat Participa-hi. Amb el nom d’usuari i la contrassenya podràs accedir a teu compte d’Inspiraciència. Un cop fet això, ja pots escriure, editar i publicar els teus relats. I, més endavant, participar en la votació popular.
Què és el pseudònim?
El pseudònim és el nom amb el qual signaràs els teus relats.
Quines modalitats hi ha?
El concurs té una única modalitat competitiva: relat curt (fins a 800 paraules).
En quina llengua s’han d’escriure els relats?
Els relats han de ser escrits en català, en castellà, en gallec i/o en eusquera.
Què he de fer per a publicar un relat?
Has d’iniciar sessió a www.inspiraciencia.es amb el teu nom d’usuari i la contrassenya. Després, editar el text a l’espai habilitat. Tots els relats han d’incloure un títol i un text per a ser admesos a concurs. Quan tinguis la versió definitiva, prem el botó “Publicar”.
No veig el meu relat publicat, què pot haver passat?
Els relats abans de sortir publicats han de passar per un sistema de doble moderació. Això vol dir que el relat pot trigar diversos dies a sortir publicat al web. Si al cap de quinze dies el relat encara no s'ha publicat, contacta amb nosaltres a través d’Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Quants relats puc presentar?
Cada participant pot presentar com a màxim quatre relats, sempre que aquests estiguin escrits en llengües diferents (català, castellà, gallec i eusquera). És a dir, un participant pot presentar dos relats, un en castellà i un altre en gallec; però no pot presentar dos relats en català.
Puc presentar un relat en llengües diferents?
No. Els relats d’un mateix participant han de ser tots diferents i originals.
Com se seleccionen les guanyadores?
La comissió organizadora farà una primera selecció de relats mitjançant un sistema de doble moderació, que passarà després al jurat i se sometrà a la votació popular. El premi institucional es decidirà per deliberació del jurat. El premi del públic es decidirà per votació en línia, a la qual hi podrà participar qualsevol persona que prèviament s’hagi registrat.
Quins criteris se segueixen per triar les obres?
A l’hora de valorar els relats es té en compte l’adequació a la temàtica del concurs, la qualitat literària, l'originalitat en el plantejament, l’estructura i la coherència de la narració, com també l’estil, la creativitat i la imaginació.
Si he guanyat en una edició, em puc tornar a presentar?
Les persones que hagin guanyat en una edició per a una categoria i llengua, no poden presentar-se per a la mateixa categoria i llengua en les dues següents edicions. Això vol dir que si en la passada edició una persona va guanyar el millor relat en català de la categoria adult, a les dues següents edicions no hi podrà concursar amb relats en aquesta llengua; en canvi, els pot presentar en castellà, gallec i eusquera.

Contact us

  • Email
    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ESCOLA D'ESCRIPTURA

EUSKAL ETXEA

AEELG

EDITORIAL GALAXIA

METODE

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

EL HUYAR

AELC

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

IDATZEN

EFERVESCENCIA