EL MEU VEÍ L’INVENTOR

Era un diumenge a mitjan matí, jo dormia plàcidament en el meu llit, recuperant-me de la nit anterior. Quan de sobte un "BOOOOOOMMMMMMM" em va despertar. El meu cor es va posar a més revolucions que el "McLaren " de Fernando Alonso a 300 km per hora. Encara que pensant-ho bé hauria de comparar-ho amb un altre cotxe perquè per a posar-se a més revolucions que eixa tartana no es necessita molt.
Al gra, que si no em vaig morir d'un atac de cor, em va quedar clar que de morir-me algun dia serà d'una altra malaltia. Allò com van haver de pensar molta no era l'arribada del fi del món, era com sempre el meu veí fent de les seues.
El pobre home no ha tingut molta sort en esta vida. És un científic incomprès que es dedica a donar classes de ciències en un institut, i en els seus estones lliures a intentar inventar quelcom que ho faça famós, i de pas si ho trau de pobre, millor. A mi em dóna molta pena, és un bon home, molt educat i agradable amb tot el món.
Fa uns anys em va ajudar amb alguna assignatura que tenia quelcom embossada. Ma mare se'l va demanar i ell ho va fer amb molt gust. I si no allí estava la seua dona per a obligar-lo. L'única cosa que volia és que es llevara del cap tant invent, i com no ho va aconseguir, un dia va dir que s'anava a comprar al supermercat i encara no ha tornat.
Com vos estava comptant, eixe diumenge es va salvar una altra vegada pels pèls. No va botar sa casa pels aires de miracle.
Quan vaig sentir l'estrèpit i em vaig recuperar de l'esglai inicial, vaig anar corrent a veure si es trobava bé. Per sort va ser més el soroll que una altra cosa, no van haver-hi tants danys com jo esperava. "El cervellet", com li cridem els veïns no tenia ni una arrapada, però si un bon cabreig perquè havia tornat a fallar un altre dels seus experiments. Sens dubte les seues millors qualitats són la persistència i tenacitat. No perd la il·lusió i continua intentant una vegada i una altra dur a terme les seues idees. Realment eixes idees són un poc boges, eixos suposats invents només serien útils en el seu cap. Per això ningú li recolzava en els seus projectes. Jo crec que així i tot, si algú és capaç d'inventar quelcom, es mereix el respecte de tot el món. Jo com sempre vaig intentar animar-ho i dir-li que seguirà intentant-ho que prompte o tard li eixiria bé.
Té instal·lat el seu laboratori en l'àtic de sa casa, per això jo des de la meua habitació ho veig treballar. Té l'estada plena de prestatgeries repletes de trastos i tota una enorme paret plena d'esbossos i dibuixos dels seus projectes.
Uns dies més tard, vaig anar a fer-li una visita. Volia saber com es trobava. Em va invitar a entrar al laboratori, per fi vaig poder veure de prop com era i totes les coses que tenia allí. Vam estar tota la vesprada parlant i no va parar de comptar-me un muntó d’ històries, de com de xicotet va començar a sentir la necessitat de crear objectes. M'encantava la manera que tènia d'explicar-me les coses, de veure amb quina emoció em comptava tots els seus projectes. La veritat, em va impressionar molt tot allò. Era molt més seriós quan venia a donar-me classes a casa, per això em vaig quedar encantat amb la visita. Des d'aquell dia vaig començar a sentir molta admiració per ell, i vaig arribar a oferir-li la meua ajuda. Li vaig dir que si necessitava quelcom comptara amb mi.
Em va dir que no volia que em distraguera en els estudis, que per a mi havia de ser el més important. Per això aquell any vaig desitjar més que mai que arribara l'estiu. Em passava els dies ficat en sa casa, observant com treballava. Encara que no entenia molts dels passos que seguia, en diverses ocasions vaig poder suggerir-li diferents plantejaments.
Anaven passant els dies i les setmanes, i sense donar-me compte l'estiu estava acabat. Quan un matí, quan jo encara estava dormint, em va cridar per la finestra, dient-me que fóra ràpid a sa casa perquè creia que havia aconseguit acabar el projecte. En menys d'un minut em vaig plantar allí. I davant de mi ho va posar en marxa. Per fi després de tants anys havia aconseguit que un bon projecte funcionara.