ES POT VIATJAR A TRAVÉS DEL TEMPS?

Hola, em dic Carla, mai us heu preguntat si se pot viatjar a través del temps?
Bé, jo sí. Així que us vaig a explicar la meva experiència:
Quan tenia sis anys vaig veure una pel·lícula sobre els viatges fets a través del temps, em va interessar molt i li vaig preguntar al meu pare si això era possible, ell em va respondre que ho hauria d'esbrinar jo sola. I aquí comença la meva història.
Aquell mateix cap de setmana li vaig demanar a la meva mare que em portara a la biblioteca per poder investigar. Ja allí, no va ser fàcil trobar informació sobre aquest fenomen, ja que era tan petita que ningú em prenia seriosament.
Després d'un mes investigant tots els caps de setmana, vaig trobar una cosa molt interessant. Vaig descobrir la paradoxa dels viatges a través del temps! Aquesta s'explica així:
Es parteix del supòsit que un viatger viatge al passat i mate el seu avi abans que aquest concebia el seu fill (el pare del viatger). D'aquesta manera aquest no haurà nascut i per extensió, el seu fill (el viatger) tampoc, llavors no podrà viatjar al passat per matar el seu avi, el seu pare serà concebut i el viatger també; d'aquesta manera sí pot viatjar al passat i assassinar el seu avi, però no seria concebut, i així indefinidament.
Això em va suposar una motivació per seguir interessant-me pel fenomen de viatjar a través del temps. Ja amb catorze anys era una experta sobre aquest tema, però així i tot, tots els dies descobria alguna cosa nova.
I va arribar el dia que vaig trobar un article molt interessant, que va canviar la meua forma de veure els viatges a través del temps. En ell explicaven que es pot viatjar a través del temps no més amb mirar el centelleig d'un estel llunyà, ja que aquesta llum la va projectar l'estel fa milions d'anys llum (la quantitat d'anys que té el centelleig és igual a la distància que hi ha entre l'estel i l'observador). De la mateixa manera si una persona es col·loca en aquest estel i observosa la terra amb un telescopi veuria com era la terra fa milions d'anys.
Quan vaig comprendre aquest descobriment vaig anar corrent a explicar-li-ho al meu pare. Mai oblidaré aquest moment quan em va dir: ``Has aconseguit descobrir com poder viatjar a través del temps; des del moment que m'ho vas preguntar esperava amb que arribés aquest dia, per poder regalar-te aquest telescopi i així tu poder viatjar a través del temps totes les vegades que desitges.´´
Amb divuit anys vaig realitzar la carrera científica amb una mitjana de matrícula d'honor. Ara treballe en un institut científic a Anglaterra on estem investigant aquest fenomen. I totes les nits utilitzo el telescopi que em va regalar el meu pare i viatge a través del temps.