El diari de Rubidi Cesi Platí

17 de Març de 2018

Lonald Prumt, ha establert una nova frontera. Encara no està acabada, però després d’això, s’apoderat de l’Estat Mexicà.
La gent ha tingut que marxar als Estats Units o diferents països però el gran dictador s’ha adonat i ha fet perseguir a tots els que havien migrat als Estats Units o a la resta de països.

18 de Març de 2018

Les noticies diuen que, Prumt ha establert terrenys per als de pell fosca.
Ah, disculpeu, el meu nom es Rubidi Cesi Platí, tinc 17 anys. Fa 2 mesos vivia a Mèxic amb els meus pares Neó Cesi i Bor Platí, i el meu germà gran Mendelevi Cesi Platí.
En aquest diari, escriuré tot el que hem passarà, ho faré en català, encara que no domini massa bé l’idioma. Tot és una qüestió d’estratègia.
Ara, estem amagats dels americans, amb una personalitat, maquillatge i vestuari diferent. Vam emigrar als Estats Units perquè era l’opció més fàcil i assequible per nosaltres.
Vivim en una casa molt bonica que vam comprar.
Avui, la mare ha sortit a comprar al supermercat i el meu germà i jo ens hem quedat cuidant a una nena que fa dies va perdre els pares.

19 de Març de 2018

Avui, m’he llevat a les 7h del matí, el pare estava esmorzant a la cuina perquè a les 8h començava a treballar en la construcció d’un edifici. No li queda cap altre remei perquè no troba una altra feina per poder mantenir-nos.
Després he tornat al llit, i no he tornat a llevar-me fins les 11h del matí. En aquell moment, he anat a la cuina i la mare m’ha dit que si podia sortir a comprar pasta amb Mendelevi per poder fer el dinar.
Mentre el meu germà i jo anàvem a comprar, hem vist com els americans han acorralat a una família mexicana i se’ls emportaven. En arribar al supermercat, un home americà no parava de mirar-nos, llavors hem agafat la pasta i hem marxat. Quant hem arribat, Mendelevi li ha explicat als pares.
El pare ha arribat tard a l’hora de sopar, perque se li ha punxat la roda del cotxe.
Ha arribat amb tanta gana que la mare li ha preparat mole i enchilada.

20 de Març de 2018

Avui, no he fet gran cosa.
M’he llevat, he esmorzat i he jugat amb Plutonia i Mendelevi a la consola.
Tinc ganes de fer amics nous, però aquesta situació m’ho impedeix.
Fins demà.

12 d’Abril de 2018

Avui, ha estat el pitjor dia de tots. El pare ha anat a treballar i l’home que va estar mirant-nos al supermercat l’ha agafat per portar-lo a Prumt.
Prumt ha descobert que el pare no es americà i se l’ha endut als terrenys on van tots els mexicans. Això ho sabem gràcies al company americà del pare.

25 d’Abril de 2018

Avui he trobat a la mare plorant.
Plutonia ha desaparegut i no sabem on es.
Zinc, el company del pare ha vingut a buscar-nos per portar-nos amb ell i la seva dona Curio. Mes tard, ens hem instal·lat.

4 de Maig de 2018

Les coses s’han complicat.
Fa uns dies, Mendelevi i jo, vam anar a la casa on vivíem, i van enxampar-nos 6 militars americans. Ara, som en un dels terrenys de Prumt. Hem trobat al pare, però no sabem res de la mare. Deu estar molt preocupada. La trobo a faltar.
Encara que no podem parlar amb les dones, Californi, una noia d’origen mexicà amb uns poders increïbles, va fer-se passar per noi, per jugar amb nosaltres. Deia, que a l’altra banda s'avorria i que ens coneixia de tota la vida, però que mai havíem tingut contacte perquè ella abans era d’un altre planeta, i que ara hi es a la terra per salvar-nos.
Des de que la he conegut sento coses i crec que ella també per mi, perquè l’altre dia ens vam fer un petó d’amagat.

17 de Maig de 2018

Cada dia aprenc coses noves de Californi. Estic enamorat de Californi i ella de mi. Estem sortint, però hem de dissimular.
Californi m’ha explicat que hi ha un altre planeta on hi han les mateixes condicions que a la terra. El pare també ho sap i estem plantejant-nos marxar a viure allà quan trobem a la mare.

Mendelevi també està enamorat de la germana de Californi però no vol dir-li.
Marxo, que hem rebut un avís aquest matí. Avui ens toca dutxa.
Californi hem veurà despullat i hem fa vergonya, però jo també la veure a ella, vull saber com es el seu cos ja que ella es d’un altre planeta i potser no té el mateix cos que nosaltres.