El càstig dels electrons

Fa un parell d’anys, hi havia un món passiu, seré, on tothom convivia conjuntament i no hi havia baralles. Però, tot no és per sempre per tant, l’any 1998 va ocórrer un esdeveniment que va marcar un abans i un després pel món i els seus habitants.

Mai no us han explicat res?
Doncs bé, com he dit abans, l’any 1998, va haver-hi una guerra entre els electrons i els protons, causada, bàsicament per la ximpleria més gran que he escoltat mai, un electró no volia deixar-li un seient a un protó al bus.
Això va provocar que aquesta notícia arribés a les orelles del protó rei, el que va fer que aquest cridés a tots els seus caps per que hi hagués una guerra contra els electrons. Si més no, els electrons també van fer la crida a les seves tropes, provocant així el començament de la guerra.
En uns amagatalls repartits per tot el món, hi vivien els neutrons. Aquests eren molt més passius, i tenien una càrrega elèctrica nul•la, a diferència dels electrons que la tenien negativa, i els protons, positiva.
Els neutrons difícilment es sortien de les seves caselles, però en aquesta ocasió no va ser així. Com he dit abans aquest esdeveniment va marcar un pas en el món i, per tant, els neutrons van entrar en guerra també.
Ja havien passat tres mesos des que va començar la guerra, i els protons, llestos ells, van fer un pacte amb els neutrons per que s’ajudessin per guanyar la guerra contra els electrons.
La guerra va finalitzar a l’any 2000, amb la victòria dels protons i neutrons.
Però... tota guerra té les seves conseqüències, i en aquesta va ser la creació dels àtoms.
Com va succeir? Doncs bé, quan la baralla la van donar per acabada els electrons que havien sobreviscut, van passar a les mans dels protons i neutrons.
Aquests els van empresonar en les seves òrbites creant així diferents àtoms. Els àtoms sempre tindrien una o més òrbites, i un o més electrons empresonats en elles.
És o no, un esdeveniment que marcà un pas a la ciència?