L’OMBRA DEL FUM

“La despesa en tabac a Espanya és d'aproximadament 7.300 milions d'euros. Si s'analitza la despesa per llar, s'observa com la despesa mitjana per llar en tabac és d’una mitjana de 401 euros a l’any. El consum de cigarrets creix fins als 2.462 per habitant a l'any.”

Podríem dir que, aquells, consumidors del tabac, són persones que posseint informació, s’intenten desvincular de la verdadera realitat. Alguns creuen que es tracta d’un joc on s’hi aposta la salut, i on l’objectiu és captivar interessos. Altres no són més que persones intentant trobar el seu moment.
Sabem que fumar és la font més gran de defuncions i incapacitats a escala mundial. A Espanya es produeixen 40.000 morts a l'any a causa del tabac. És irònic. Saber que allò que et mata a poc a poc, sosté la vida d’algunes persones. Em pregunto si serem uns pobres ignorants destinats a penedir-nos. Però sé, que igualment, ningú tornarà al camí que l’ha fet ignorant.
I és que hem creat addiccions a allò innecessari, que a part de redundant, ens perjudica a la llarga. I en aquest instant, no ens adonarem que la nicotina és un estimulant, una substància química cerebral que produeix sensació de plaer. Podem destacar la creació d’estudis que suggereixen que la nicotina deprimeix la capacitat del cervell per experimentar plaer a llarg termini. Per aquest motiu, fumar significarà consumir cada dia, de forma creixent, més i més tabac, ja que els fumadors necessitaran més dosis de nicotina per experimentar els mateixos nivells de satisfacció. I serà aquesta, la satisfacció que no trobem a cap altre lloc. Fumaré perquè em conec mentre ho faig. Sota el fum grisenc, estaré esperant la llum; que el sol surti de nou, sense comprendre, que és aquest núvol el que m’aïlla de tot.
Més d’una vegada ens qüestionem el que realment valdrà més la pena. Tu ara has de ser conscient, i tot i així escollir el que vols, tenint en compte totes les possibilitats.
Diverses investigacions han certificat que hi ha més de 4.000 elements químics en les partícules del fum del tabac. I s’ha demostrat que 60 d'elles són cancerígenes.
I serem ignorants, i cadascú s’encarregarà de matar-se a la seva manera.
Quan les coses vagin realment malament, et penediràs pensant que va ser per culpa de la nicotina? L'ingredient addictiu del tabac, que t’estimulava el sistema nerviós, accelerava el ritme cardíac i ha acabat augmentat la teva tensió arterial. O bé, pensaràs en el quitrà, en com s'ha assentat en els teus pulmons i en el sistema respiratori, sent gradualment absorbit per l'organisme. Per últim te n'adonaràs que ha estat el monòxid de carboni el que s’ha aferrat a l'hemoglobina en la sang amb més facilitat que l'oxigen. I això ha fet que la sang transporti menys oxigen per tot el cos, augmentant el risc de trombosi. Però d’això es tracta, de facilitat. I no ens adonarem de com la facilitat d’aquest moment, es convertirà en el més gran desastre. I potser una circumstància, et farà canviar d’opinió, i no pensararies el mateix si poguessis tornar enrere.
Podrem ser ignorants durant molt de temps, però no simples ignorants. Necessitem aquests moments d’ignorància per escapar-nos de tot i poder respirar.
Jo mateixa, m’admiro de la coreografia que em balla el fum grisenc cada vegada, nuvolant-me de tot. I serà única, no es tornarà a repetir. Per altra banda, no sóc conscient de l’espectacle intern que es produeix cada vegada que fumo. I qui sap, potser un dia en sóc conscient.