Sant Josep l’informàtic

Era dimarts 25 de juliol de 2023 i acabaven d’acomiadar de la feina al Josep, després de 7 anys treballant en el mateix magatzem transportant caixes amunt i avall. Li van dir que volien automatitzar el seu treball com ja s’havia fet en gairebé totes les empreses del sector i ell, que sabia que era veritat, es va sentir desprotegit per primera vegada en molt de temps.
En Josep quan va acabar l’ESO va decidir viure la vida amb els seus amics en comptes de seguir estudiant i quan els seus pares es van cansar de pagar-li totes les seves aventures, va decidir apuntar-se a un curset per aprendre a conduir un toro mecànic i poder treballar conduint-lo en qualsevol magatzem. I en ser acomiadat, set anys després va adonar-se’n que no sabia què fer amb la seva vida, se sentia incapaç de fer qualsevol altra feina i tenia clar que l’únic que sabia fer ja no era útil.
Tota aquesta situació va despertar un profund odi cap a les màquines, així que va agafar el seu ordinador i va començar a buscar informació sobre que era allò que havia acabat amb la seva vida laboral, per poder conèixer millor la font del seu malestar. Al cap de quinze minuts va adonar-se’n que en totes les pagines web parlava de programació, com si qualsevol persona amb un ordinador pogués donar-li ordres a una màquina i de cop tot l’odi que sentia va transformar-se en motivació per aprendre a programar. Va pensar que si en sabia podria trobar un nou treball on seria feliç conduint toros mecànics des d’un ordinador.
Va començar aprenent apuntant-se a cursos gratis online que al principi li semblaven molt complicats. Llegia la nomenclatura típica dels informàtics i no n’entenia res, i cada vegada que veia una nova paraula o expressió havia de buscar què era. Però no li feia cap mandra i poc a poc va començar a sentir passió pel que aprenia.
Al cap de dos mesos en què només havia fet que aprendre’n, ja sabia utilitzar força llenguatges de programació a la perfecció com el Python, el java, el C o el C++, i quan més aprenia més creixia en el seu cap una idea: fer alguna cosa que pogués ajudar a tothom, però no sabia què podia ser exactament. Una nit va posar el telenotícies mentre sopava i va quedar sorprès en escoltar que un camió havia envaït el carril contrari de l’autovia A-2 i havia fet que gairebé un centenar de cotxes xoquessin deixant molts ferits greus.
De cop ho va veure clar, si la gent que tenia alguna mena de ferida tingués algú amb coneixements de primers auxilis al costat, el nombre de morts es reduiria moltíssim. Aquesta idea es va convertir en la seva nova obsessió, va pensar que el millor seria fer una aplicació pel mòbil ja que la gent sempre el porta a sobre, i quan va acabar de sopar, va posar-se a investigar sobre com podia fer-la.
Després d’uns dies recopilant informació sobre programació d’aplicacions i primers auxilis, va començar a fer-la. No li va costar gaire, ja que la va fer amb llenguatge Java, que ja el coneixia, i en només deu dies ja tenia preparada una primera versió que va penjar al núvol. Això va fer que se sentís realitzat per una banda, però per l’altra va adonar-se’n que havia de buscar feina, ja que no sabia si algú se la descarregaria.
Un anys després de tot això, el Josep havia tornat a la mateixa empresa, i ràpidament havia ascendit a director del sector de programació, ja que era el que tenia més coneixements del tema, tot i que aquesta feina no el feia massa feliç. Ja no hi pensava en l’aplicació, fins que una nit va obrir el correu electrònic i va trobar-se un correu on senyor de Veneçuela li donava les gràcies per haver fet aquella aplicació que havia salvat la vida de la seva filla després de tenir un accident de trànsit. El Josep no s’ho podia creure; va seguir mirant correus i va veure que Facebook volia comprar-li la idea per la suma de diners més gran que mai havia vist.
Va acceptar la oferta i això va permetre que pogués deixar la feina per dedicar-se a fer diferents programes que ajudessin a la gent de tot el món, el que va fer que es comencés a fer-se viral per internet, on la gent l’anomenava: Sant Josep.
  • Visto: 376