Troballes fora de guió

Feia ja un mes que la sonda havia recollit les mostres d'aquell suposat mineral. Des de llavors les havia sotmès a centenars de proves per investigar les seves propietats.

El material s'havia extret d'unes formacions que a ulls humans semblaven artificials, i aquesta haguès estat la hipòtesi principal si no fos per que tot el planetoide tenia fascinats als estudiosos. No havien trobat cap biomarcador que puguès encoratjar la il.lusió de trobar vida extraterrestre.

Però estaven les roques, i les seves formes.

No tenien sentit. No aconseguien explicar-se una raó geològica per aquella varietat de configuracions i estructures observables. No semblaven ser la conseqüència de la influència de les forces de la natura sobre el seu context. Simplement semblaven... tallades. Amb formes que per un èsser humà podien resultar aterridorament conegudes; provocaven aquesta inquietud pel fet de trobar en un astre massa llunyà de la Terra el que aparentaven figures humanes esculpides en pedra.

També a un nivell més macro resultava esfereïdor contemplar les formes capritxoses del perfil de les serralades. En mirar a la llunyania, apareixien en aclucar els ulls una mena de suggestius cossos ajaguts, coberts de gel en els cims. Observant les imatges preses per la sonda, els científics se sentien com si experimentèssin un fenòmen de pareidòlia col.lectiva.

Que l'atzar fos el responsable de tot aquell espectacle paissatgístic era difícil de creure. Peró tot i així, el problema de l'absoluta manca de signes de manipulació voluntària de la matèria feia més grans els interrogants.

Finalment, arribà la conclusió de l'anàlisi de la sonda. En llegir l'informe a pantalla, els investigadors van restar bocabadats.

"Substància: unobtainium".

- Unobtainium? - preguntà un becari.
- Segons les forces àeries dels Estats Units, seria el terme per qualsevol substància que té les propietats d'una peça de maquinària o un altre objecte d'ús, però que no es pot obtenir perquè no pot existir teòricament - li van respondre.
- Aleshores, em trobat un marcador tecnològic de vida?
- En realitat no em trobat una resposta... sino encara més preguntes.
- Aixó sempre és una bona notícia per la ciència - va concloure un altre.
  • Visto: 339