Espai, temps i errors

No us heu preguntat mai la raó de perquè cada vegada el temps passa més ràpidament? O que quan comença un any, sembla que no passa ni un dia i ja s'acaba?
Em dic Hayley Montgomery i possiblement sóc l'única persona que pot donar resposta a les preguntes anteriors.

Treballo en una associació de l'Espai. La història que us estic a punt d'explicar va començar un dia fred de novembre, era un gran dia per a mi. Estava nerviosa i alhora emocionada, havia passat els darrers 10 anys creant un nou model de coet més ràpid i eficaç, avui era el dia que l'anava a estrenar.
Havia despegat. No em va donar temps de ni enterrar-me de què estava a l'aire, quan el coet va explotar.
Tothom pensava que havia mort. Però jo vaig trobar la manera d'escapar mitjançant la sortida d'emergència.

Estava al mig de l'Univers infinit. Pensava que passaria la resta de la meva vida allà, quan vaig veure un lloc on em podia refugiar. Era una base de satèl·lits, em vaig apropar.
Hi havia una gran sala amb molts ordinadors i un gran rellotge de sorra al mig.
Per entendre la següent part de la història, primer us he d'explicar el que és la teoria de la relativitat.

La llum viatja a 300.000 quilòmetres per segon. El que passa, es que triga un temps fins a arribar als nostres ulls. Imagineu-vos que esteu mirant una carrera on participa la llum. La llum dura dos minuts en arribar a la meta, però si un extraterrestre s'emporta i fa desaparèixer la llum abans d'acabar, seguiríeu veient la llum durant aquests dos minuts.
Segons la teoria de la relativitat d'Einstein, quan t'acostes a la velocitat de la llum el temps s'estira i les coses s'encongeixen.
Imagineu-vos que, amb el vostre germà o germana bessona, vas a la fira. Hi ha una muntanya russa on tu puges, però el teu bessó o bessona no vol i es queda a l'entrada, l'atracció va a 300.000 quilòmetres per segon, per a tu sembla que passin uns dos minuts però en realitat passen uns 60 anys. Quan surts de la muntanya russa, tu tens el mateix aspecte que abans però el teu germà, si encara t'està esperant a l'entrada després de 60 anys, haurà envellit molt.
Ara que ja sabem això, continuaré amb la història. Després de buscar entre llibres, llegir llibretes i investigar ordinadors, vaig descobrir el que pretenia fer la persona que tenia la base.
Volia fer girar la terra a una velocitat cada vegada més ràpida, de manera que arribaria a la velocitat de la llum, però no sabia que volia fer amb això.
El gran rellotge de sorra marcava el temps que faltava perquè la rotació de la terra arribés a la velocitat de la llum.
Veig que has descobert el meu secret.

Em vaig girar, darrera meu hi havia una senyora, era més gran que jo, però teníem certes similaritats. Tenia els ulls blaus i el cabell marró, com jo. Fins i tot tenia una petita cicatriu al damunt de l'ull esquerre, idèntica a la meva.
Em va explicar que era jo, però en el futur. Ella, o sigui jo, després de què va explotar el coet, va trobar aquesta base i va crear el sistema per fer que la Terra girés més ràpid. Jo no entenia per què feia això. Li vaig preguntar, més ben dit em vaig preguntar.
Em va dir que no volia tornar a la Terra perquè es sentiria humiliada davant de tothom perquè la seva expedició no va funcionar. Que si feia que la Terra girés més ràpid, totes les persones que hi havien haurien mort, i quan tornés hi hauria una nova generació de persones, que no havien vist mai la meva errada.

Vaig convèncer que no passa res per fer errors,és com aprenem. Sense equivocar-nos, no haguéssim inventat mai els vaixells, o les pastissos de xocolata i segurament no estaríem aquí escrivint i llegint històries.

La futura jo, em va dir que tenia raó, però que no hi havia res que podíem fer.
I si trenquem el rellotge? Vaig preguntar
NO!! Això pararia el procés, però ens oblidaríem de tot el que ha passat en les darreres 24 hores. No ens enrecordaríem de res d'això! No ho facis!

Sense pensar-ho dos cops, vaig agafar un martell i li vaig donar un cop ben fort al rellotge.

Em vaig despertar a casa al sofà. No tenia ni idea de que havia passat. Vaig trobar una llibreta titulada "ESPAI, TEMPS I ERRORS", i la vaig començar a llegir.

Com pot ser que m'hagi cregut això? Sembla que ho hagi escrit jo, és la meva lletra. Segurament estava al·lucinant després de l'explosió.
Impossible, però una història entretinguda, no creieu?

  • Visto: 230

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA