AMB LES PUPIL·LES DILATADES

Abans de que continuïs, m’agradaria que no t’enfadis quan llegeixis aquest escrit:

Sento admetre que últimament, és més evident el consum excessiu que fas de l’amfetamina; ja que vas eufòric tot el dia, amb les pupil·les dilatades. I encara que parles molt, tens dificultats per fer-ho, a causa de tenir la boca seca; o això és el que sembla. Igual que sospito que tinguis febre i diarrea perquè vas al lavabo molt més sovint. M’he fixat com prems les dents i fas altres moviments incontrolats. També he observat com et rasques la pell seca i pateixes insomni. Cada cop em fa més por interactuar amb tu, perquè pateixo que et mostris igual d’agressiu que ho fas amb la mare.
Tot va començar aquella tarda, al parc, quan el Joan et va dir que estaves gras. Et vaig veure des dels gronxadors, llàstima que no vaig venir a dir-te res, ni tant sols vaig explicar-ho a la mare. I bé, fer-ho ara… em sembla innecessari; és prou clar que ho deu saber.
Sento pena per ella, creu que la culpa és seva, per la seva falta de temps per controlar-te.
Sé que tens l’excusa de que l’utilitzes per combatre l’obesitat que, finalment, vas acabar patint. Però, sigui com sigui, t’estàs drogant i cada cop més. Entenc la teva necessitat, ja que les drogues provoquen addicció. A diferència d’altres drogues directes com l'adrenalina, l'amfetamina és efectiva en ser administrada per via oral, aquestes pastilles que duus sempre a sobre, i l’efecte dura molt. Un cop a la sang, la droga travessa la barrera hematoencefàlica (barrera formada per l’endoteli vascular i la membrana glial perivascular del cervell, que esdevé un complex mecanisme fisiològic regulador del pas de substàncies de la sang al cervell i al líquid cefalorraquidi) i exerceix efectes sinàptics sobre els sistemes catecolaminèrgic centrals. Això et provoca una sensació de benestar i bon humor i de disminució de les sensacions de cansament i de gana, aquest fet és el causant de que t’hagis aprimat. Són drogues de les quals se’n abusa, i això, és pels efectes estimulants de l'eufòria i de l'activitat psicomotora que elles indueixen.
Potser t’enfades quan veguis això penjat als diaris i cartells però, un dia, quan tot anava bé, em vas dir que ajudar a la gent era un acte molt maco, i que quan acabessis aquest últim curs de batxillerat faries la carrera de psicologia per ajudar; doncs, espero que entenguis que això ho faig per aquest motiu. L’escola em va demanar si volia participar en una campanya contra el bulling, totalment lliure, i és per això que escric la teva història, Pau; per demostrar fins on pot arribar el bulling, perquè se’n adonin del que arriben a aconseguir amb unes simples paraules que t’acaben ferint. Al principi et sorprenen però, t’hi acabés acostumant, encara que esperes a arribar a casa per plorar, perquè cadascuna de les paraules se’t graven a la ment i se’t claven al cor.
  • Visto: 225