La cura de la tràgica malaltia

Benvolgut diari,
Avui vull explicar una gran història, crec que he descobert un medicament que pot evitar les malalties de moltíssima gent. És increïble!
L'anomenaré vacuna, crec que és un nom bastant adequat.
Tot va començar fa tres mesos, a finals de la guerra. Tota la població estava morint de la mateixa malaltia, una malaltia a la qual encara no he posat nom, però jo sé que és molt perillosa i provoca la mort. Vaig seure a la meva cadira a l’estudi i vaig començar a pensar què podria afectar en el nostre sistema i a quina part de l’organisme feia mal.
Al dia següent vaig portar una dona que patia aquesta malaltia al meu estudi i li vaig fer unes preguntes: Com es sent?. Què li fa mal? I vaig anotar tot el que contestava. Després vaig agafar mostres de teixits de la dona i vaig començar a investigar.
A través del microscopi vaig detectar un virus que encara no era conegut, però estava seguríssim que es tractava d’una espècie molt perillosa. Mentres feia una becaina vaig tenir un somni on vaig trobar la resposta a la gran pregunta: Quina és la cura?. Doncs el meu somni ho explicava tot. Allà vaig veure un home amb un vestit semblant al que porto jo de científic que estava atenent una dona en una sala molt estranya, era semblant als nostres hospitals però era molt més evolucionat. Semblava una visió del futur. Bé, tornem a la qüestió, vaig veure que li estava injectant algún líquid a través d’una xeringa. Aleshores va ser quan em vaig despertar. Clar... Aquella era la solució! Però encara havia de fer un munt de proves per demostrar que funcionava.
Vaig passar gairebé dos mesos fent proves, normalment amb ratolins que trobava pel carrer, fins que un dia en vaig fer una que em va conduir fins a la solució: Vaig agafar un ratolí del carrer i li vaig injectar el virus que provoca aquesta malaltia, però en molt petita quantitat. Després el vaig posar en una capsa junt amb un altre ratolí que tenia aquesta malaltia. Ho vaig fer així perquè temps enrere vaig descobrir que la malaltia és contagiosa.
Avui ja fa un parell de setmanes que vaig fer aquesta prova i, segons els meus càlculs, el ratolí malalt ja hauria d’haver mort. Després de comprovar que, efectivament el ratolí havia mort, he fet una analítica de sang a l’altre ratolí, amb el que he fet la prova. Quan per fi he descobert els resultats, he al·lucinat, el ratolí no estava malalt! El fet d’haver injectat el mateix virus, però ha estat en petita quantitat, ha creat defenses a l’interior de l’organisme i així la malaltia és més difícil d’agafar. És increïble! Crec que la vacuna serà un gran èxit.

29 de setembre de 1796
Edward Jenner
  • Visto: 156