SPCA

Benvolgut Daith Wooderman:

Amb il·lusió li escric per comunicar-li que, després d’un exhaustiu repàs a la seva carrera professional, el Comitè Dirigent de la SPCA (Societat Planetària Científica Aplicada) ha acceptat la seva admissió al Institut Sanitari de Mahé. M’alegra ser jo qui li notifiqui el seu ingrés a la nostra important organització. Des de que ens vam conèixer als hospitals de campanya, els nostres camins han divergit, solament per a tornar a ajuntar-se, i aquesta vegada amb un propòsit superior. La seua experiència en el tractament de malalties víriques, així com la participació en l’ajuda humanitària en camps de refugiats kenyans, han sigut dos dels punts decisius per sobre d’altres candidats.

Ingressaria en els pròxims dies com a investigador novell al Institut Sanitari de Mahé, a les Seychelles. Li recordo que la SPCA és la primera organització científica-sanitària sense ànim de lucre de calibre planetari. Va sorgir durant la Guerra del Canal de Moçambic, i amb la epidèmia del cep Plasmodium azraeli. Com ja sap, aquest nou cep, creat a laboratoris de armes biològiques, va assolar gran part de la població dels països del sud-est africà, degut a la seua ràpida dispersió i a la seua resistència davant els medicaments, aleshores existents, antipaludisme.

Tant se val qui va crear aquest cep, però fou una demostració més dels fins de la ciència a servei dels interessos polítics. Els països rics es sobremediquen mentre els pobres lluiten per medicaments genèrics. És per això, que la nostra obligació es donar ajuda mèdica gratuïta a qualsevol ciutadà, sense importar la seua nacionalitat ni la política internacional. El nostre propòsit és arravatar el poder de la sanitat als interessos mercantils. La existència d’una societat mèdica humanitària com aquesta, eliminarà la necessitat de patents farmacèutiques o els biaixos econòmics d’investigació farmacològica. No s’equivoqui, no fem açò ni per diners ni per reconeixement. Aquesta és una organització tancada; les investigacions realitzades aquí requereixen un compromís de secret professional baix pena d’expulsió. És la manera d’assegurar-se de que segueixen sent accessibles de forma gratuïta per a tots.

A partir d’ara formarà part d’aquest gran projecte, i la humanitat li ho agrairà amb el temps. La vostra feina es centrarà en l’estudi de agents vírics mutagènics en zones equatorials. Focalitzi els seus experiments en aquells aspectes més pràctics per ajudar als pacients.

Ha de presentar-se abans de 15 dies en les Oficines Centrals de la SPCA en Mahé, on junt al jurament hipocràtic, farà vot de silenci sobre aquest treball portat a fi a aquestes instal·lacions. En aquesta ciutat està el cor de la nostra organització, lluny dels ulls occidentals. Aquí va ser on s’instal·laren els primers hospitals i laboratoris de campanya fa quinze anys, durant la guerra de Moçambic, que va donar origen a la nostra societat. Se li assignarà una habitatge a la ciutat i ens encarregarem de cobrir les seves necessitats bàsiques.

Gràcies de bestreta. Esperem la seua resposta amb entusiasme

Atentament.

El Secretari del Comitè Dirigent de la SCPA
  • Visto: 199

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA