WT468Z

WT468Z

WT468Z va connectar la càpsula al computador. En uns instants el molibdè liquat començà a alliberar les micro-partícules que havia obtingut fent impactar wolframi cristal·litzat contra aquella substància, per a ell desconeguda, que cobria la part d'uns éssers mòbils més exposada a la intempèrie, i on dos estranys globus, conjuntament amb la textura d'aquella capa externa, li va parèixer que es movien d'acord amb la informació que rebien de l'exterior. WT468Z, que feia poc havia començat estudis de plasmació sensorial, havia fet aquell viatge al planeta 48364 amb l'única finalitat d'intentar captar substancialment les sensacions d'aquells éssers, d'aparença tímidament racional, que habitaven una regió de l'univers fins aleshores inexplorada.
Zulema Palop va sortir de la consulta del psiquiatre força desconcertada. Aquell facultatiu tampoc podia entendre què li passava a aquella dona que com a únic símptoma referia la incapacitat de manifestar sensacions de sorpresa. Ella només explicava que, desprès de sentir una agradable sensació de benestar, arran que una mena de polsim li produís un sorprenent pessigolleig a la cara, la seva família començà a inquietar-se per la seva manca d'expressivitat facial, únicament quan havia de manifestar sorpresa. El seu metge de capçalera, el qual sempre li havia fet uns acurats diagnòstics, per primera vegada va dubtar d'allò que ella li explicava. Aleshores començà aquell llarg periple de gairebé dos anys, consultant internistes, neuròlegs, odontòlegs, oftalmòlegs, otorinolaringòlegs dermatòlegs, i finalment anà a parar al psiquiatre. Aquest va constatar que no se n'havia descrit cap altre cas en tot el món i, malgrat no establir un diagnòstic concret, li va prescriure antidepressius i ajut psicològic.
WT468Z tenia recollides més de dues mil càpsules de molibdè liquat amb les quals, i mitjançant el
computador, n'anà pre-formant amb una combinació de gasos nobles ideada per ell mateix, les desconegudes expressions d'aquells éssers vius llunyans, expressions que diferien considerablement segons quin material havia emprat per a produir els micro-impactes.
Al congrés mundial de psiquiatria celebrat uns anys després que la Zulema comencés a manifestar aquells símptomes, s'hi presentaren més de mil casos de pèrdues concretes d'expressió facial apareguts en un interval curt de temps i repartits per tot el món. Malgrat desconèixer-ne la causa, es va consensuar per unanimitat iniciar tractament amb antipsicòtics potenciant-ho amb teràpies de relaxació, tractament que en el següent congrés es va demostrar del tot ineficaç. I com que calia donar-li un nom a aquella nova malaltia, decidiren per aclaparadora majoria anomenar-la Síndrome de Zulema en honor del primer cas descrit. Cinquanta anys desprès encara se’n desconeixien la causa i el tractament.
WT468Z va obtenir com a compensació pels seus exitosos estudis una estada d’una sisena part de vida a la galàxia 7834DDGV. Allí podria descansar, s’ho mereixia. No hi ha vida orgànica que el podés distreure del seu repòs.
  • Visto: 218

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA