Un gran avanç

- Bon dia, som a la Marató de TV3 i tenim avui aquí una convidada molt especial, tenim la Clàudia Martínez, una investigadora que estudia sobre el càncer…
Malaltia que tu també vas tenir, oi?
- Sí, bé encara el tinc una mica. No l’he acabat de “netejar”, per dir-ho d’alguna manera.
- Ens podries explicar, així, resumint, la teva història i les sensacions del càncer?
- Sí, és clar, us faré un petit resum. Com ha dit l’Helena Garcia, jo treballo en un laboratori de l’Hospital Clínic, investigant cures per al càncer. I un dia era a casa treballant i em vaig començar a trobar malament, amb dolor, cansament. En notar tots aquests símptomes ja vaig deduir que podrien tenir alguna cosa a veure amb aquesta malaltia. L'endemà vaig anar a treballar i només comentar-ho, ja em van començar a fer proves. Van veure que tenia trilions de cèl·lules dividides per tota la part del pit. Des d'aleshores estic fent-me proves i tractaments. Tot i així, ho estic aprofitant, perquè amb les sensacions que estic tenint i amb les proves que durant tots aquests anys hem anat descobrint tots els meus companys i jo, vull acabar trobant alguna manera de prevenir o eliminar el càncer amb algun tipus de dosi o amb algun medicament.
- Perdona, Clàudia, quin tipus de símptomes estàs tenint?
- Doncs una mica en general perquè a part que em noto cansada i em fa mal tota la part del pit, em costa respirar i faig sorolls estranys, encara que no ho sentim a primera vista.
- D’acord… Segueix!
- Finalment, ara estic provant un tractament, que encara està en investigació i alguns dies noto millora però n'hi ha d’altres que em sento com si no funcionés. És clar, em van fent proves per mirar com va la cosa i, per ara, es veu que va millorant però encara haig de seguir amb la dosi d’aquest medicament. Si tot va bé i veiem que funciona, el posarem en prova amb persones que en tinguin per veure si també funciona o almenys calma el dolor.
- Esperem que funcioni i d’aquesta manera també altres pacients podran tirar endavant.
Doncs fins aquí tot!
  • Visites: 175