Una visió estranya dins d'un microscopi

Un 24 de maig del 1810 en Jordi Jereani es va despertar a les 7:15. Com cada dia, va esmorzar, es va vestir i va anar a la feina. Aquell dia era especial perquè obria un nou projecte al laboratori.
En arribar a la feina, va aparcar el cotxe i va anar cap al seu laboratori.
Quan va entrar al laboratori, va anar directe cap al despatx del seu cap, en Pep, qui li va donar: els documents del seu nou projecte: un objecte petit que semblava una pedra amb el qual havia d’ anar amb molt de compte. En Jordi no va entendre que volia dir que “anés amb molt de compte”. Quan en Pep va acabar de dir aquelles paraules, en Jordi va sortir del despatx del seu cap i va anar directe cap el seu.Va entrar i va deixar la seva jaqueta al penjador, els papers del seu nou projecte sobre la taula, aquell objecte tan estrany dins d’una capsa i es va asseure a la seva cadira amb rodes. Va estar pensant una bona estona sobre els següents passos a donar. En Jordi va apropar el seu microscopi i va agafar l’objecte per intentar descobrir de què estava compost. A l’hora de posar aquella pedra al microscopi i apropar la seva vista va veure milers d’animals minúsculs amb forma allargada i amb una cua que els sortia per darrere. En Jordi quan va veure aquells animals que es movien es va quedar sorprès. Sense pensar-hi va anar directe al despatx del seu cap per preguntar-li què eren aquelles animals, però en Pep no li va saber respondre aquella pregunta. L’únic que li va dir és que mirés els papers que li va donar i que aquells animals provocaven malalties.
Després que en Pep acabés de parlar, en Jordi va sortir del seu despatx i va anar al seu.En Jordi va mirar els papers que li havia donat en Pep i després els va llegir. Entre ells hi havia una carta on deia:
Dia 23 de maig del 1710.Soc en Joan Guatico. Tinc 79 i en fa 20 que estic estudiant aquest animals tan estranys,però mai he pogut treure’n informació.Envio aquesta carta perquè jo ja no puc investigar més perquè estic a punt de morir d’ una malaltia,que crec que es causada per aquests organisme.
Quan en Jordi va acabar de llegir aquesta carta es va espantar molt, però va recordar que tenia un llibre sobre el nostre cos humà i altres organismes.El va obrir i va anar a la pàgina sobre aquells animals tan petits. No hi havia molta informació, però del que va llegir li va servir per saber una mica més sobre aquells organismes.
Al migdia, com cada dia, anava a dinar a casa i després tornava a treballar. Quan va arribar a casa, va veure a la seva filla Maria molt contenta perquè els seus ocells acabaven de tenir una cria. Llavors en Jordi va pensar com es podien reproduir els bacteris.Va acabar de dinar va anar corrent a la feina i va entrar al seu despatx. Va agafar un organisme i el va posar en un portaobjectes sol. Quan van passar 20 minuts, va agafar aquell portaobjectes i el va posar en el microscopi. Quan va mirar pel microscopi, va veure que hi havia més d’un organisme, llavors va pensar que eren organismes asexuals, animals que per reproduir-se només necessiten un organisme.Però tot i així en Jordi seguia sense saber com provocaven malalties. Després de pensar i pensar va deduir que aquells organismes provocaven malalties perquè es menjaven l’ aliment de les cèl·lules del nostre cos.Llavors va agafar una cèl·lula animal, un organisme d’aquells estrany i aliment i els va posar en un altre portaobjectes.Van passar 30 minuts. En Jordi va agafar aquell portaobjectes i el va posar al microscopi.En posar-lo va observar que la cèl·lula s’havia mort i l’ organisme tan estrany s’havia menjat tot l’aliment i s’havia multiplicat.
A partir d’aquell experiment en Jordi va descobrir per què aquells organismes provocaven malalties i va fer un antibiòtic per la gent que tenia aquella malaltia.

Imperfecta
  • Visites: 144